Workshops

Open atelier – workshops

Open Atelier

“Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden tot vormgeven.”

Elk mens, jong of oud, kan iets van zichzelf uitdrukken door kleuren, vorm of structuur. Als je iets tekent, schildert of op een andere manier vormgeeft ontstaat er iets unieks. Geen tekening, schilderij of beeld is hetzelfde. Elk werkstuk draagt het unieke stempel van de persoon die het gemaakt heeft.

Juist die eigenheid staat voorop binnen het open atelier. Je geeft vorm vanuit jouw zijn en op jouw manier. Ik ga je begeleiden om die manier van vormgeving te vinden die goed voor je voelt en bij je past. Het kan zijn dat de een aan het schilderen is en de ander aan het beeldhouwen of kleien. Juist de diversiteit en de mogelijkheid om van alles wat te “proeven” maakt het mogelijk om jouw weg hierin te vinden. Het is niet nodig om al vaardigheden en technieken te beheersen dat komt vanzelf als je bezig bent. Je zult versteld staan wat je allemaal al beheerst.

Hoe het werkt

We werken binnen het open atelier niet vanuit een lessituatie. Ik begeleid iedereen individueel in zijn of haar vormgevingsproces. Dit doe ik vanuit mijn: opleiding aan de academie Arendonk, werkervaring als beeldend therapeut, enthousiasme, gezond verstand, behoefte tot experimenteren, geloof in ongekende mogelijkheden. We beginnen met een kop koffie of thee en kletsen even bij om vervolgens ieder voor zichzelf aan het werk te gaan. 

Materialen waarmee je kunt werken zijn: 
potlood, soft- en oliepastel acrylverf, plakkaatverf, olieverf, ecoline, klei, papier-maché, hout, steenwol, metaal divers restmateriaal.

Workshops

Naast het open atelier verzorg ik ook workshops voor groepen. De workshops bestaan uit groepswerken of individuele opdrachten in de groep. Thema’s die ingezet kunnen worden zijn o.a.:

  • klei maskers raku gestookt (bestaand uit 2 dagen )
  • samen één schilderij of beeld maken 
  • non-verbaal communiceren via het beeld 
  • portret van de jubilaris/jarige 
  • cadeau voor de jarige/jubilaris 
  • schilderen van binnenuit
  • verschillende ikken
  • woord en beeld
  • levensschalen (schaal met een verhaal)

Deze workshops kunnen gegeven worden voor diverse groepen en voor diverse gelegenheden. Te denken valt aan:  collega’s – familie – vrienden – teambuilding – verjaardag – jubileum – zomaar – kennismakingsbijeenkomsten

Alle vragen en ideeën zijn altijd welkom en ik probeer wensen voor specifieke workshops in te vullen. Prijzen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, benodigde materialen, de aard van de workshop en het tijdstip. 

Keramiekweek Spanje

In samenwerking met Mi Corason beeldenhouwen in spanje verzorg ik een geheel verzorgde keramiekweek inclusief raku stoken in het mooie Andalusie. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Wil Fontein. klik hier voor het programma.